De initiatiefnemers van Veghel Win(d)t

Veghel Win(d)t
Wij vier Veghelse bedrijven hebben het initiatief genomen om serieus te proberen windenergie te realiseren op de Veghelse bedrijfsterreinen. De aanleiding voor dit initiatief is dat onze bedrijven allen een grote ambitie hebben op duurzaamheid. Daarnaast is dit voor de bedrijven een belangrijke randvoorwaarde voor een vitale bedrijfsvoering in Meierijstad. Wij hebben ons verenigd in Veghel Win(d)t en hebben Renewable Energy Factory B.V. (REF) ingeschakeld om dit project tot uitvoering te brengen.

REF
Het team van renewable factory timmert al jaren aan de weg als ontwikkelaar van zonne- en windprojecten in Nederland en Marokko. renewable factory realiseerde de afgelopen jaren 18 MW aan windparken in Nederland. Op dit moment zit 47 MW in de bouwfase, is 48 MW vergund en is er circa 800 MW aan windenergie in ontwikkeling, naast 100 MW aan zonneparken.

  • MW staat voor Megawatt, een maat voor het vermogen van energiebronnen. De windmolens die op dit moment op land worden gebouwd hebben een vermogen van 3 tot 7,5 MW.